NSPH i Almedalen

Vi finns på plats i Psykisk Hälsa-huset på Kinbergs plats 8 i Visby

Lyssna på vår podcast

I podden Kafferast i kunskapsfabriken kretsar samtalen med inbjudna gäster som har olika erfarenheter av psykisk ohälsa kring hur vi tillsammans skapar en bättre psykiatri.

Visa Vägar 2017

Vår stora inspirationskonferens Visa Vägar 2017 blev en innehållsrik dag där det centrala diskussionsämnet var hur ökat brukarinflytande kan bidra till mer välfungerande och patientorienterad psykiatri. Seminarierna bjöd på senaste nytt inom peer support, brukarrevisioner, Din Rätt, Utskrivningsguiden, Anhörigprojektet samt Växa och må bra.

Nytt om peer support

Nu är de första peer supportrarna, certifierade stödpersoner med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, ute och arbetar i psykiatrin och stöttar patienterna i deras återhämtning.

Årets Anhörighjältar!

Under Anhörigprojektets uppskattade vårfest för att uppmärksamma de insatser som anhöriga gör för personer med psykisk ohälsa utsågs Årets Anhörighjältar 2017: Monica Beckman, Schizofreniförbundet samt Ida Högström, skaparen av Medberoendepodden.

Beställ från Din Rätt

Nu lanserar Din Rätt sin omfattande och systematiska kunskapsöversikt om diskriminering av personer med psykisk ohälsa. Skriften finns i både en lång och en kort variant, i såväl tryckt som digital variant.