Aktuellt

MHR kvadratiskSpring för psykisk hälsa den 8 oktober! Då är det dags för årets upplaga av Mental Health Run (5 km). Riksförbundet Hjärnkoll är en av arrangörerna.

Ta dig fram i den takt du vill. Genom att medverka bidrar du till att skapa uppmärksamhet och öppenhet runt psykisk ohälsa.

Gå in på www.mentalhealthrun.se för info och anmälan. Säkra din plats redan idag!

 

 

Vem är du? Vi har skräddarsydda förslag för olika yrkesgrupper och andra engagerade.

Var med och spring för psykisk hälsa och öppenhet 8 oktober 2016!

B1A5855 B1A5855

Förra årets Mental Health Run var en succé. 1139 deltagare tog 5 695 000 steg för ökad öppenhet om psykisk ohälsa. Loppets överskott, över 200 000 kronor lämnades över till Psykiatrifonden. Nu är anmälningen till årets lopp, 8 oktober, öppen på www.mentalhealthrun.se. Säkra din plats redan idag och tipsa gärna andra!

Läs mer

Information om grundutbildning till Hjärnkollambassadör 2016

sok_jobb_hjarnkoll sok_jobb_hjarnkoll

Tyvärr kommer Riksförbundet inte kunna erbjuda en nationell grundutbildning för att bli Hjärnkollambassadör i höst då vi har en minskad efterfrågan av uppdrag i den nationella förmedlingen. Vi arbetar för att fortsatt kunna erbjuda utbildningar tillsammans med våra regionala föreningar.

Inspirerande seminarium om psykisk hälsa och hållbart arbetsliv 10 oktober

arbetsliv konferens arbetsliv konferens

Genom att satsa på fungerande lösningar för att förebygga och agera vid psykisk ohälsa på arbetsplatsen bidrar vi till ett långt och hållbart arbetsliv. Välkommen att ta del av en inspirerande eftermiddag i Stockholm om psykisk ohälsa och stress i arbetslivet den 10 oktober.

Läs mer

Inga fler lögner för Hasse

Brontén_17Foto.Susanna Forsell Brontén_17Foto.Susanna Forsell

Under många år ljög Hasse Brontén om hur hans pappa dog. ”Cancer” svarade han när någon frågade. Att prata om pappans bipolära sjukdom och självmord var otänkbart. Nu tvekar han inte att berätta sanningen.

Läs mer

Etikcafé för sluten vård

SVT, Fokus: På gång!/Festivaler och priser
Nominerade program till Kristallen 2010
Bildtext: Sluten avdelning
Maud Nycander har under ett och ett halvt års tid filmat på en sluten psykiatrisk avdelning på S:t Görans sjukhus i Stockholm. 
Foto: Lars Tunbjörk

Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges. SVT, Fokus: På gång!/Festivaler och priser
Nominerade program till Kristallen 2010
Bildtext: Sluten avdelning
Maud Nycander har under ett och ett halvt års tid filmat på en sluten psykiatrisk avdelning på S:t Görans sjukhus i Stockholm. 
Foto: Lars Tunbjörk

Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges.

Jobbar du i sluten psykiatrisk vård och vill starta en diskussion om etik och bemötande? Boka ett Etikcafé, se delar av filmen Sluten avdelning av Maud Nycander, och träffa ambassadörer med egen erfarenhet.

Läs mer