Aktuellt

rh-98_chef_handledHjärnkoll synliggör den psykiska ohälsan i arbetslivet! Med vårt arbetslivskoncept vill vi bidra till att medarbetare och chefer kan bli bättre rustade och mer inspirerade till att förebygga och hantera psykisk ohälsa på arbetsplatsen. Våra särskilt utbildade Hjärnkollsambassadörer erbjuder föreläsningar riktade mot chefer och kollegor om psykisk ohälsa i arbetslivet. Du kan även beställa handledning och studiematerial för att bli bättre på att hantera psykisk ohälsa på arbetsplatsen: Så gör du som chef respektive Så gör du som kollega.

 

Vem är du? Vi har skräddarsydda förslag för olika yrkesgrupper och andra engagerade.

Många fötter i rörelse under Mental Health Run 10 oktober

B1A5855 B1A5855

Årets Mental Health Run den 8 oktober blev en toppendag med god stämning och bra uppslutning. Över 1000 personer deltog i Stockholm i loppet för att uppmärksamma psykisk ohälsa. För första gången anordnandes lokala lopp – i Malmö och Storfors. Nästa år hoppas vi att än fler orter vill ansluta sig!

Läs mer

Information om grundutbildning till Hjärnkollambassadör 2016

sok_jobb_hjarnkoll sok_jobb_hjarnkoll

Tyvärr kommer Riksförbundet inte kunna erbjuda en nationell grundutbildning för att bli Hjärnkollambassadör i höst då vi har en minskad efterfrågan av uppdrag i den nationella förmedlingen. Vi arbetar för att fortsatt kunna erbjuda utbildningar tillsammans med våra regionala föreningar.

Välbesökt seminarium om psykisk hälsa och hållbart arbetsliv 10 oktober

arbetsliv konferens arbetsliv konferens

Det var fullsatt och engagerat när NSPH och Hjärnkoll anordnade seminariet ”Du kan göra skillnad” som fokuserade på lösningar för att förebygga och agera vid psykisk ohälsa på arbetsplatsen.

Läs mer

Inga fler lögner för Hasse

Brontén_17Foto.Susanna Forsell Brontén_17Foto.Susanna Forsell

Under många år ljög Hasse Brontén om hur hans pappa dog. ”Cancer” svarade han när någon frågade. Att prata om pappans bipolära sjukdom och självmord var otänkbart. Nu tvekar han inte att berätta sanningen.

Läs mer

Etikcafé för sluten vård

SVT, Fokus: På gång!/Festivaler och priser
Nominerade program till Kristallen 2010
Bildtext: Sluten avdelning
Maud Nycander har under ett och ett halvt års tid filmat på en sluten psykiatrisk avdelning på S:t Görans sjukhus i Stockholm. 
Foto: Lars Tunbjörk

Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges. SVT, Fokus: På gång!/Festivaler och priser
Nominerade program till Kristallen 2010
Bildtext: Sluten avdelning
Maud Nycander har under ett och ett halvt års tid filmat på en sluten psykiatrisk avdelning på S:t Görans sjukhus i Stockholm. 
Foto: Lars Tunbjörk

Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges.

Jobbar du i sluten psykiatrisk vård och vill starta en diskussion om etik och bemötande? Boka ett Etikcafé, se delar av filmen Sluten avdelning av Maud Nycander, och träffa ambassadörer med egen erfarenhet.

Läs mer