Aktuellt

Hjärnkoll kommer i år vara delaktiga i flera spännande aktiviteter i Almedalen. På Psykisk hälsa café på Hästgatan 10, tisdag kl 9-10 kommer Hjärnkoll hålla två dialogseminarier. Ett med tema ”Hur bryter vi stigma kring psykisk ohälsa?” och det efterföljande ”Tvingad till vård -unga och tvångsåtgärder i psykiatrin”.

Utöver detta kommer flera av Hjärnkollsambassadörerna medverka i panelsamtal kring psykisk ohälsa arrangerade av bland andra Länsförsäkringar, Psykologförbundet, Myndigheten för delaktighet och Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet.

Onsdag kl 19-22 står Hjärnkoll värd för ett mingel på Gocart Gallery där psykiatrisamordnarna närvarar och tillsammans med andra inbjudna försöker lösa psykiatrins gåtor. Här kommer vi synas, skapa öppna samtal om psykisk ohälsa och krossa fördomar.

Hoppas vi ses i vimlet!

Vem är du? Vi har skräddarsydda förslag för olika yrkesgrupper och andra engagerade.

Var med och spring för psykisk hälsa och öppenhet 8 oktober 2016!

B1A5855 B1A5855

Förra årets Mental Health Run var en succé. 1139 deltagare tog 5 695 000 steg för ökad öppenhet om psykisk ohälsa. Loppets överskott, över 200 000 kronor lämnades över till Psykiatrifonden. Nu är anmälningen till årets lopp, 8 oktober, öppen på www.mentalhealthrun.se. Säkra din plats redan idag och tipsa gärna andra!

Läs mer

Information om grundutbildningen till Hjärnkollambassadör 2016

sok_jobb_hjarnkoll sok_jobb_hjarnkoll

Tyvärr kan riksförbundet ännu inte ge besked om det kommer att bli en grundutbildning för nya ambassadörer till hösten. Detta beror på den turbulenta vår vi har haft inom Hjärnkoll. Vi behöver mer tid för att planera och besluta om höstens verksamhet. Vi kommer att ge besked och mer information här på hemsidan under sista veckan i augusti.

Inga fler lögner för Hasse

Brontén_17Foto.Susanna Forsell Brontén_17Foto.Susanna Forsell

Under många år ljög Hasse Brontén om hur hans pappa dog. ”Cancer” svarade han när någon frågade. Att prata om pappans bipolära sjukdom och självmord var otänkbart. Nu tvekar han inte att berätta sanningen.

Läs mer

Etikcafé för sluten vård

SVT, Fokus: På gång!/Festivaler och priser
Nominerade program till Kristallen 2010
Bildtext: Sluten avdelning
Maud Nycander har under ett och ett halvt års tid filmat på en sluten psykiatrisk avdelning på S:t Görans sjukhus i Stockholm. 
Foto: Lars Tunbjörk

Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges. SVT, Fokus: På gång!/Festivaler och priser
Nominerade program till Kristallen 2010
Bildtext: Sluten avdelning
Maud Nycander har under ett och ett halvt års tid filmat på en sluten psykiatrisk avdelning på S:t Görans sjukhus i Stockholm. 
Foto: Lars Tunbjörk

Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges.

Jobbar du i sluten psykiatrisk vård och vill starta en diskussion om etik och bemötande? Boka ett Etikcafé, se delar av filmen Sluten avdelning av Maud Nycander, och träffa ambassadörer med egen erfarenhet.

Läs mer