Aktuellt

Psykisk ohälsa är mycket vanligt, ändå blir många diskriminerade. Att öka öppenheten och kunskapen är Hjärnkolls viktigaste uppgift. Vårt mål är att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter, oavsett psykiska olikheter. Vill du vara med? Du kan göra skillnad genom att våga prata om psykisk ohälsa!

Vem är du? Vi har skräddarsydda förslag för olika yrkesgrupper och andra engagerade.

Malena Ernman nytt språkrör

Magdalena3 Magdalena3

Flera i Malena Ernmans familj har Aspergers syndrom. Det berättar hon öppet om för att öka toleransen för olikheter.

Läs mer

Inga fler lögner för Hasse Brontén

puff-1 puff-1

Under många år ljög Hasse Brontén om hur hans pappa dog. ”Cancer” svarade han när någon frågade. Att prata om pappans bipolära sjukdom och hans självmord var otänkbart, till och med i familjen. Idag står han gärna på scenen och berättar om en pappa som var väldigt speciell, och mycket älskad.

Läs mer

Öppenhet förändrar attityder

puff-3 puff-3

Ökad öppenhet om psykisk ohälsa ger resultat. Avståndstagandet till människor med psykisk ohälsa har minskat och beteenden har förbättrats. Det visar Hjärnkolls senaste befolkningsstudie.

Läs mer

Fem år av Hjärnkoll

5ar 5ar

Läs boken och se filmen som berättar historien om hur kampanjen Hjärnkoll har bidragit till ökad kunskap och förändrade attityder till psykisk ohälsa i Sverige. Nu fortsätter Riksförbundet Hjärnkoll arbetet.

Läs mer

Galenfestival i Uppsala

Hjarnkoll_puff Hjarnkoll_puff

Nu är det dags för en galet rolig festival i Uppsala! Välkommen till Stadsparken, 27 juni, 12.00 till 16.00. Arrangör är Hjärnkoll i Uppsala län.

Läs mer