Den egna berättelsen –  om psykisk ohälsa och migration

Med den egna berättelsen som metod vill vi öka öppenheten och kunskapen om psykisk ohälsa såväl förståelsen för hur migrationens olika faser kan påverka den psykiska hälsan. I centrum för detta arvsfondsprojekt står våra ambassadörers egna berättelser och erfarenheter av psykisk ohälsa och migration.


Aktuellt

20180327

Webbinarium om psykisk ohälsa och etablering

Webbinariet avslutades med ett panelsamtal

Vi vet att psykisk ohälsa kan försvåra etableringen, men hur kan vi tillsammans förbättra möjligheterna en god etablering för personer med psykisk ohälsa? Den 22 mars anordnade vi tillsammans med Uppdrag psykisk (SKL) hälsa ett webbinarium utifrån denna frågeställning. Medverkade gjorde bland annat tre av våra ambassadörer.

Se webbinariet

20180301

Broschyrer på flera språk – ”Vill du bli ambassadör?”

Broschyrer på flera språk

Nu finns vår broschyr ”Vill du bli ambassadör?” på flera språk: svenska, arabiska, somaliska, farsi och engelska. Alla broschyrer hittar du på vår webbplats i PDF-format! Du kan också beställa broschyrerna gratis. Mejla oss och berätta vilka språk du önskar samt vilken adress du vill att vi ska skicka dem till.

 

Till broschyrerna

20180120

Intervjuer med våra ambassadörer

Rahebe intervjuades av Annonsbladet Dalarna.

Våra ambassadörer syns i radio och tidningar med jämna mellanrum. Oavsett kanal är budskapet detsamma: Genom att ta del av den egna berättelsen kan vi öka öppenheten, kunskapen och förståelsen för psykisk ohälsa. Vi har samlat alla intervjuer under fliken Media. Här finns bland annat en artikel med vår ambassadör Rahebe i Annonsbladet Dalarna och en radiointervju med vår ambassadör Jihad i P4 Göteborg.

Till Media

20180216

Ambassadörer föreläste under Tillsammansveckan

Rahebe föreläste på Folkets hus i Norberg.

I mitten av mars uppmärksammades psykisk hälsa i Västmanland genom föreläsningar i varje kommun. Syftet med Tillsammansveckan är att nå ut brett med information och kunskap som öppnar upp klimatet kring psykisk hälsa. Våra ambassadörer föreläste vid flera tillfällen. Föreläsningarna hölls på svenska, somaliska och arabiska. Tillsammansveckan anordnas av bland annat Studieförbundet vuxenskolan.

Läs programmet