Hjärnkoll

”Det syns inte, men det märks”

Psykisk sjukdom eller en funktionsnedsättning syns inte alltid på utsidan men märks i en människas liv. Många möts av både egna och andras negativa attityder och fördomar. Skam- och skuldkänslor hindrar människor att söka hjälp, vara sociala och ha kvar arbetet. I utställningen ”Det syns inte, men det märks” delar nio av våra ambassadörer med sig av sina egna berättelser om hur de hittat fungerande strategier för att kunna leva ett bra liv.

Fakta om utställningen

Med hjälp av omgivningen, rätt mediciner, nya sätt att tänka och agera, går det att hitta lösningar för de allra flesta. Genom utställning ”Det syns inte, men det märks” får du ta del av våra ambassadörers erfarenheter av hur vägen dit kan se ut.

Utställningen utgörs av nio porträttbilder med citat. Porträtten föreställer våra ambassadörer och till varje bild hör också en broschyr där de avporträtterade personerna beskriver de diagnoser och funktionsnedsättningar de lever med.

Om porträtten: Fotografier i färg med citat. Format 70 x 100.
Om broschyrerna: A5-format, 30 sidor, 4-färg.
Text och foto: Martin Nauclér på uppdrag av Myndigheten för delaktighet (Handisam).


Kostnadsfri

Att boka utställningen är gratis och du som beställare betalar endast för frakten. Mer information om frakt av utställningen finns i bokningsformuläret nedan.

Du kan även få utställningen gratis i form av ett bildspel i Powerpoint: bildspel-detsynsinte I webbutiken kan du beställa broschyren som hör till utställningen, med intervjuer med personerna på bilderna.

Boka utställningen

Du bokar utställningen genom att fylla i formuläret. Om du har frågor angående bokning kontakta oss på info@hjarnkoll.se eller telefon 08-120 488 20.

 

Bokning av utställningen