Bengt Vestling, 64 år, har många strängar på sin lyra – sjöman, engagerad inom Attention och sedan längre aktiv Hjärnkollambassadör i norra Sverige. Han är en av organisationens nyutbildade äldreambassadörer, och har just haft sina första föreläsningar riktade till äldre om psykisk ohälsa.
-Det känns jättespännande. Jag tror att det finns ett stort mörkertal med äldre som lever med en oupptäckt diagnos, säger Bengt Vestling.

Utöver den nya satsningen på äldre har Bengt Vestling fullt upp med att stötta unga kriminella, bland annat genom att hålla studiecirklar (som exempelvis studiematerialet Din egen berättelse som NSPH tagit fram) för killar som sitter i häktet eller i förvar. Han fick sin egen ADHD-diagnos när han var 55 år, och stöttar nu unga som hamnat snett att få kontakt med läkare och en utredning med rätt stöd och insatser från sjuk- och kriminalvården.

-När jag börjar berätta om mina erfarenheter så ser man att det tar hos dem som lyssnar. Det är fantastiskt att sedan se att när en i studiegruppen öppnar upp och berättar så kommer de andra efter, säger Bengt Vestling.