Våga vara vuxen

Nytt material till vuxna! Goda råd från ungdomar själva till vuxna som vill visa att ni bryr er. Kanske är du förälder eller möter barn i ditt arbete. Vare sig allt verkar bra eller du oroar dig är det viktigt att visa att du bryr dig. Det syns ju inte alltid på utsidan hur man mår. LÄS MER »

Julavslutning med redaktionen

NYHET 2017-08-12: Årets sista redaktionsmöte blev tillfälle att utvärdera höstens uppgifter och uppdrag. Kvällen avslutades med en julfest. LÄS MER »

Reportage om att söka stöd

NYHET 2017-11-30: Under december gör vår unga redaktion filmade reportage om barns och ungas hjälpsökande beteende. Hur funkar det egentligen? Får barn och unga det de har rätt till? Alla barn har rätt till utbildning och stöd i skolan. Alla barn har rätt till vård och rehabilitering. LÄS MER »

Att börja gymnasiet - inte så läskigt!

Elin 15 år: När jag skulle börja gymnasiet var jag nervös för att lära känna nya människor. Men jag kände även att jag behövde ändra på detta och skaffa vänner, och började i en klass med personer jag inte kände. LÄS MER »

Tankar kan styra hur du mår

Waldemar 16 år: Jag hade en svår relation till mina tankar och magen som gjorde att varje gång jag kände stress eller oro fick jag en sådan otrolig magknip eller blev illamående. Vi testade olika dieter som tyvärr inte löste mina problem och vi kände oss hjälplösa, speciellt jag. LÄS MER »

Att se tecknen på att någon mår dåligt

Freja 16 år: För ett år sedan så började han dra sig tillbaka. Han ville inte träna, inte vara med andra och var alltid trött. Han gick ned i vikt och åt bara när han var tvungen. Plötsligt var sakerna han älskade att göra inte lika viktiga längre, och han sov större delen av dygnet. LÄS MER »

”När livet kunde varit bättre”

NYHET 2017-08-31: Nu har projektet tagit fram en trycksak "När livet kunde varit bättre", som vänder sig till ungdomar. Materialet är framtaget i nära samarbete med unga experter som har egen erfarenhet av ohälsa. LÄS MER »

Varför finns projektet Växa och må bra?

Psykisk ohälsa är ett stort problem bland barn och unga. För att må bra, är det viktigt för er unga att känna att ni har inflytande, att ni är delaktiga och att har makten att påverka er situation. Projektet Växa och må bra handlar om just det. Vi vill visa er vilka möjligheter som finns. LÄS MER »

Se filmen om förbättringar i skola, socialtjänst och psykiatri.

Rebecca Anserud ambassadör i Hjärnkoll

”Det fanns inte en enda vuxen som såg mig”

 

”Börja lite mindre seriöst”

”Prata med oss som jämlikar”

”De finns där om jag behöver dem”