Nytt material! När livet kunde varit bättre

Vi har tagit fram ett nytt material som vänder sig dig som är 13 år och uppåt. Tillsammans med våra unga kommunikatörer vill peppa dig som kämpar med dåligt mående och uppmuntra till bättre vuxenkontakt. Hur gör man när vuxna är dåliga på att lyssna? Och vi skickar även med några enkla må bra-tips! Klicka på bilden. Kolla in tipsen!

Mental Health Evening - en festkväll med kunskap

2017-10-09: På måndagskvällen hölls Mental Health Evening på Maximteatern i Stockholm, en festkväll där senaste forskningen inom psykiatri varvades med personliga berättelser och uppträdanden av bla Lisa Nilsson och Nanne Grönwall. Värdar för kvällen var Simon Kyaga och Alexandra Charles. LÄS MER »

Spring för psykisk hälsa!

NYHET: 2017-10-07 I lördags gick årets Mental Health Run av stapeln och tillsammans med många andra tappra trotsade vi det regniga vädret och begav oss till Sjöhistoriska museet för att springa 5 km runt Djurgårdsbrunnsviken. LÄS MER »

Växa och må bra anlitar egna experter

NYHET 2017-09-07: Den 7 september träffades det här gänget för första gången, för att förstärka projektets ungdomsperspektiv. De är 14-18 år och kommer att jobba med olika uppdrag åt projektet: skriva, fota, filma, fundera, diskutera och utmana vuxenvärlden. Välkomna! LÄS MER »

Studentkåren Skrapan i Uppsala satsar på kunskap

NYHET 2017-09-01: Projektet har kontakt med Studentkåren Skrapan på Lundellska skolan i Uppsala om ett framtida samarbete. Vice ordförande Amaryllis vill satsa på att eleverna ska få mer kunskap om hur de kan förebygga psykisk ohälsa. LÄS MER »

”När livet kunde varit bättre”

NYHET 2017-08-31: Nu har projektet tagit fram en trycksak "När livet kunde varit bättre", som vänder sig till ungdomar. Materialet är framtaget i nära samarbete med unga experter som har egen erfarenhet av ohälsa. LÄS MER »

Varför finns projektet Växa och må bra?

Psykisk ohälsa är ett stort problem bland barn och unga. För att må bra, är det viktigt för er unga att känna att ni har inflytande, att ni är delaktiga och att har makten att påverka er situation. Projektet Växa och må bra handlar om just det. Vi vill visa er vilka möjligheter som finns. LÄS MER »

Se filmen om förbättringar i skola, socialtjänst och psykiatri.

Rebecca Anserud ambassadör i Hjärnkoll

”Det fanns inte en enda vuxen som såg mig” 

 

”Börja lite mindre seriöst”

”Prata med oss som jämlikar”

”De finns där om jag behöver dem”