För att må bra
är det viktigt att vara delaktig och ha makten att påverka sin situation

Växa och må bra:s monter om idrott och hälsa 2017.

Psykisk ohälsa är ett stort problem bland barn och unga. För att må bra, är det viktigt för er unga att känna att ni har inflytande, att ni är delaktiga och att har makten att påverka er situation. Projektet Växa och må bra handlar om just det.

Vi vet att många ungdomar känner att ni inte har något att säga till om, att ni inte har någon chans att påverka. Men vi vill visa er vilka möjligheter som finns. Vi vill att ni ska få ge egna förslag, lämna synpunkter och ta egna beslut om era liv. Målet är att ni ska ha en god hälsa och få uppleva positiv framtid som ni själva bestämmer över.

Växa och må bra handlar om att ni som är barn eller ungdomar ska få berätta om era problem, drömmar och förhoppningar. Tillsammans med er utvecklar vi metoder som gör att ni får större möjlighet att påverka i skolan, vården eller andra verksamheter som ni har kontakt med. Det här projektet skulle inte finnas till utan de tankar, erfarenheter och idéer som ni ger oss.

Om skolan eller vården missar att anpassa sig efter elevernas eller vårdtagarnas behov, riskerar den psykiska ohälsan hos barn och unga att öka och fler elever får svårigheter att klara målen i skolan och utanförskapet kommer att öka. I det här projektet vill vi bidra till att vända den negativa utvecklingen.

Vi tror på att med ungdomarnas synpunkter, kommer vi att kunna ta fram anpassade metoder och strategier och genom att hämta kunskap direkt från er får vi bäst möjligheter till förbättringar.

Viktor Frisk

Viktor har ADHD som superkraft!

Jag har mycket att tacka min ADHD för! Den ger mig en enorm energi, ett driv som gör att jag får saker gjorda. Med hjälp av den energin kan du skapa större mästerverk än du tror! Den är en tillgång och en kraft, inte en sjukdom. Så beskriver Viktor Frisk sin ADHD. LÄS MER »

”Det går att anpassa skolan efter oss”

Linnea har ADHD och för henne blev den nya NPF-vänliga inriktningen av Källbrinksskolan en positiv förändring. En vändpunkt. "Plötsligt så kände jag att jag ville gå i skolan. Både mina betyg och min självkänsla höjdes. Förut så trodde jag aldrig att jag skulle klara av att plugga på högskola-nu vet jag att jag kan det" LÄS MER »

Viktor Frisk med boken Min superkraft!

Läs artikeln med Viktor Frisk författaren bakom boken Min superkraft!

Rebecca Anserud ambassadör i Hjärnkoll

”Det fanns inte en enda vuxen som såg mig” 

 

"Plötsligt så kände jag att jag ville gå i skolan. Både mina betyg och min självkänsla höjdes. Förut så trodde jag aldrig att jag skulle klara av att plugga på högskola-nu vet jag att jag kan det"