Möt våra ambassadörer

Här kan du läsa om några av våra ambassadörer. Håll utkik efter fler presentationer – vi uppdaterar sidan löpande!

Fauzia

“Alla vuxna bluffar – min berättelse om stigma”. Det är titeln på Fauzias föreläsning om att vara anhörig till personer med psykisk ohälsa.

Läs mer

Mansour

Som Hjärnkollambassadör föreläser Mansour om sina erfarenheter av migrationsrelaterad stress, om vad som hjälpt honom och hur han hanterar den stress som finns kvar.

Läs mer

Fatima

Genom sin berättelse ger Fatima ett barns perspektiv på kriget och på de känslor som kan uppstå när världen är både obegriplig och otäck. Bästa sättet att få ökad kunskap är att lyssna på barnen och fråga vad de behöver!

Läs mer

Vladimir

Vladimir har varit med om många traumatiska händelser i sitt liv som många inte ens kan föreställa sig. Och dessa påverkar så klart den psykiska hälsan. Men det är fullt möjligt att må bra igen vilket är det Vladimir vill förmedla.

Läs mer

Rahebe

För Rahebe ändrade sig livet över en natt. Med värme och mod föreläser hon om sina erfarenheter av psykisk ohälsa – och hur hon har hanterat dessa i privatlivet och karriären.

Läs mer

Parvaneh

“Man vet inte hur stark man är förrän man utsätts för hårda prövningar”. Detta är Parvanehs budskap till andra som har det svårt.

Läs mer

Imad

Med empowerment som nyckelord skildrar Hjärnkollambassadören Imad hur två år av intensivt självutforskande blev hans väg till återhämtning.

Läs mer

Irene

Som Hjärnkollambassadör talar Irene till hela samhället. Hon talar om vuxenvärldens ansvar och om omgivningen betydelse vid psykisk ohälsa.

Läs mer

Abdinassir

Abdinassir föreläser om sina erfarenheter av att vara vara förälder till två barn med autism. Genom sin berättelse ger han exempel på konkreta verktyg som har fungerat för honom och hans familj.

Läs mer

Jihad

Jihad föreläser utifrån sina egna erfarenheter av att drabbas av – och återhämta sig från – posttraumatiskt stressyndrom. Djupt allvar varvas med humor när Jihad skildrar sin tid före, under och efter flykten.

Läs mer

Mandana

Med träffsäkerhet beskriver Mandana sin upplevelse av allt från statusförlust och identitetskonflikt till att som ny i landet försöka hitta rätt i det svenska vårdsystemet.

Läs mer

Benjamin

Som Hjärnkollambassadör föreläser Benjamin om sina egna erfarenheter av flykt, tvångstankar och att hitta tillbaka till ett fungerande och meningsfullt liv.

Läs mer

Ahmad

Ahmad vet hur svårt det kan vara att med trauman bakom sig börja om sitt liv i ett nytt land. Men framför allt vet han också att det är fullt möjligt att skapa en bra tillvaro trots allt som har hänt.

Läs mer

Mohammad

Mohammad flydde ensam till Sverige från Syrien. Han beskriver perioden då han väntade på att få uppehållstillstånd som ett fängelse. Trots allt han gick igenom fanns hoppet kvar om en bättre framtid i det nya hemlandet Sverige.

Läs mer