Kafferast i kunskapsfabriken

– en podd om vad vi lär oss och hur vi tar reda på att det blir bättre

I NSPH:s podd Kafferast i kunskapsfabriken möter vi människor med olika erfarenheter av psykisk ohälsa. Samtalen utgår från frågeställningen “hur vet vi vad som är bra – hur vet vi att det blir bättre” med avseende på den svenska psykiatriska vården. Vi träffar dem som hittat sätt att hantera sin egen sjukdom, vi samtalar med personal som utvecklar kunskap om behandlingar och insatser samt chefer och politiker som funderar på hur de förvissar sig om att det de beslutar om verkligen leder till förbättringar. Vi träffar personer på myndigheter och i föreningar som driver projekt och utvecklar arbetssätt för att fler med egna erfarenheter av psykisk ohälsa ska kunna vara med och påverka samhället med de kunskaper de utvecklat i sin egen återhämtning.

Podden görs av Mårten Jansson på NSPH. Hör av dig på podd@nsph.se om du har tips på lämpliga ämnen att ta upp eller intressanta personer att prata med.

Poddavsnitten publiceras här på sajten men finns även att prenumerera på i din föredragna podcast-app under namnet Kafferast i kunskapsfabriken.

Följ podden på Facebook: Kafferast i Kunskapsfabriken