Nyheter

Här kan du följa vad som har hänt i projektet. Vill du veta vad som händer framöver kan du titta i vår kalender.

Ingen har frågat hur jag mår

Ungdomar upplever att de exkluderas från vård Tillsammans med Högskolan i Halmstad släpper Växa och må bra rapporten “Ingen har frågat hur jag mår” under Almedalen 2018. Katrin Häggström Westberg är doktorand i Hälsa och Livsstil på Högskolan i Halmstad, med ungas psykiska hälsa som forskningsområde. På uppdrag av Växa och må bra har hon undersökt […] LÄS MER »

Låt oss coacha ert utvecklingsarbete!

Anmäl din verksamhet till Växa och må bra:s utbildning i att utveckla verksamheter tillsammans med unga i åldrarna 13- 25 år. Vi erbjuder 6 verksamheter inom BUP, ungdomsmottagning, skola eller socialtjänst att delta i förbättringsarbete. Vi vänder oss till er som brinner för verksamhetsutveckling. LÄS MER »

Växa och må bra till NPF-forum 2018!

Emma, Filippa och Junior, 15-17 år, är värdar för detta seminarium. Alla ingår de i Växa och må bra:s unga redaktionsgrupp. NPF-forum 2018 berättar de om sitt arbete i projektet, visar filmer och trycksaker och ställer frågor till tre unga föreläsare. Vi ses där! LÄS MER »

Våga vara vuxen

Nytt material till vuxna! Goda råd från ungdomar själva till vuxna som vill visa att ni bryr er. Kanske är du förälder eller möter barn i ditt arbete. Vare sig allt verkar bra eller du oroar dig är det viktigt att visa att du bryr dig. Det syns ju inte alltid på utsidan hur man mår. LÄS MER »

Reportage om att söka stöd

NYHET 2017-11-30: Under december gör vår unga redaktion filmade reportage om barns och ungas hjälpsökande beteende. Hur funkar det egentligen? Får barn och unga det de har rätt till? Alla barn har rätt till utbildning och stöd i skolan. Alla barn har rätt till vård och rehabilitering. LÄS MER »

Socionomdagarna – mässa om sociala frågor

NYHET 2017-10-20: I veckan var det Socionomdagarna på Älvsjömässan i Stockholm. Växa och må bra fanns på plats i monter tillsammans med NSPH och Hjärnkoll. De som kom förbi vår monter kunde vara med i en frågesport om vårt material och ha chans att vinna vår fina t-shirt. LÄS MER »

Träning och motion på tapeten under Mental Health Day

NYHET 2017-10-10: Växa och må bra fanns på plats i Landstingshuset i Stockholm när Hjärnkoll och NSPH anordnade inspirationsdagen ”Du kan göra skillnad " som hölls på World Mental Health Day. LÄS MER »

En festkväll men kunskap, musik och personliga berättelser

NYHET 2017-10-09: I måndags hölls Mental Health Evening, där senaste forskningen inom psykiatri varvades med personliga berättelser och uppträdanden av Lisa Nilsson och Nanne Grönwall. LÄS MER »

Växa och må bra anlitar egna experter

NYHET 2017-09-07: Den 7 september träffades det här gänget för första gången, för att förstärka projektets ungdomsperspektiv. De är 14-18 år och kommer att jobba med olika uppdrag åt projektet: skriva, fota, filma, fundera, diskutera och utmana vuxenvärlden. Välkomna! LÄS MER »

“När livet kunde varit bättre”

NYHET 2017-08-31: Nu har projektet tagit fram en trycksak "När livet kunde varit bättre", som vänder sig till ungdomar. Materialet är framtaget i nära samarbete med unga experter som har egen erfarenhet av ohälsa. LÄS MER »