Röster från utbildningsprogrammet

Inom projektet utbildar och handleder NSPH verksamheter i metoder som konkret kan förbättra mötet med barn och unga och göra dem mer delaktiga.

Programmet består av gemensamma utbildningsdagar i Stockholm från oktober 2018 till maj 2019 och däremellan arbetsmöten med det egna teamet på hemmaplan. I det här utbildningsprogrammet deltar team från ungdomsmottagningen i Borås, Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund, boendestödet för unga vuxna i Huddinge kommun och Misa Ung som ger stöd till unga vuxna på väg ut i arbetslivet.

Hör vad teammedlemmarna själva säger om att delta i utbildningen.

“Ett forum för att ta in andras erfarenheter”

I årets utbildningsprogram medverkar sysselsättningsverksamheten Misa Ung, ungdomsmottagningen i Borås, gymnasieskolan Wargentin i Östersund och aktivitets- och boendestödet i Huddinge. Teamen består både av personal och unga som finns i verksamheten. Vår redaktion fick en pratstund med Shilan Wali Ali som jobbar som handläggare på Huddinge kommun. LÄS MER »

“Inte så vanligt att vi unga får vara med och påverka”

Ungdomsmottagningen i Borås är ett av fyra utvecklingsteam som är med i Växa och må bra:s utbildning under hösten 2018 och våren 2019. Lianna är 18 år och med i utvecklingsteamet.

– Det som är mest intressant med det här projektet är att ungdomarna får vara med och påverka det som vi faktiskt är en del av, det är inte så jättevanligt. Jag tror att det kan göra stor skillnad. LÄS MER »

“Att prata om psykisk ohälsa är helt nytt för mig”

Gymnasieskolan Wargentin i Östersund är ett av fyra utvecklingsteam som är med i Växa och må bra:s utbildning under hösten 2018 och våren 2019. Simon går andra året på restauranglinjen och är med i teamet.

– Det är svårt att sätta ord på exakt vad det är jag har lärt mig idag. Att på ett nytt sätt se hur folk tänker. Så här brukar inte jag prata med folk, det är helt nytt för mig. LÄS MER »

“Ungdomsperspektivet är grejen”

Joakim Brådenmark jobbar på Misa som är ett av fyra utvecklingsteam som är med i Växa och må bra:s utbildning under hösten 2018 och våren 2019.

– Det som är mest intressant med det här projektet är att ungdomarna får vara med och påverka det som vi faktiskt är en del av, det är inte så jättevanligt. Jag tror att det kan göra stor skillnad. LÄS MER »

“Ser fram emot att jobba tillsammans med ungdomarna”

Ida Thorell är enhetschef på Misa som är ett av fyra utvecklingsteam som är med i Växa och må bra:s utbildning under hösten 2018 och våren 2019.

– Jag ser fram emot att arbetsgruppen ska börja jobba ihop sig tillsammans med ungdomarna och försöka hitta en bra väg framåt. LÄS MER »

Viktigt med initiativ för psykisk hälsa i skolan

Den 30 november kunde vi för andra gången av fem tillfällen samla teamen som deltar i Växa och må bra:s utbildningsprogram i förbättringsarbete för verksamheter som möter barn och unga. Vår redaktion fick en pratstund med Sandor från Wargentinskolan i Östersund. LÄS MER »

Mine vill förbättra skolan

– Jag brinner för att förbättra min skola och att öka trivseln så att fler människor väljer yrkesprogrammet. Att fler väljer att gå på gymnasiet överhuvudtaget och framförallt stannar kvar på gymnasiet. LÄS MER »

Coacherna om att delta i utbildningsprogrammet

Camilla Wedfeldt, coach för teamet Wargentinskolan

Maria Heimer Åkerlund, coach för teamet Misa Ung

Cecilia Murray Persson, coach för teamet Borås Ungdomsmottagning

Kristina Thoma, coach för teamet från socialpsykiatrin i Huddinge kommun